2,5 izbový panelákový byt v Bratislave, mestská časť – Nové mesto

Pri návrhu bytu bola zachovaná pôvodná dispozícia, s výnimkou kúpeľne, ktorá po spojení s WC pôsobí omnoho priestrannejšie. Po vstupe do bytu sa dostávame do zádveria, ktoré je v podobe dlhej chodby, kde bol kladený dôraz na maximum úložných priestorov. Po ľavej strane sa nachádza vstavaná skriňa s otvoreným úložným priestorom na topánky v spodnej časti a po pravej strane sa pozdĺž celej steny tiahne komoda s integrovaným sedením. Už pri prechode zádverím je zrejmé, že sa jedná o mestský byt, čo je dosiahnuté použitím tehlového obkladu a zachovaním pôvodných drevených parkiet – tieto prvky sa opakujú vo všetkých miestnostiach s výnimkou kúpeľne, kde bola použitá „nesmrteľná kombinácia“ čierno-bielych obkladov.

Zo zádveria sa môžeme dostať do študentskej izby, ktorá aj napriek úzkej dispozícii poskytla dostatok priestoru na priestrannú vstavanú skriňu, posteľ s úložným priestorom a veľký pracovný stôl.

Vedľa študentskej izby sa nachádza kúpeľňa, kde sa vďaka spojeniu priestoru s WC dostal priestranný sprchový kút, záchod a práčka, ktorá je obostavaná umývadlovou skrinkou vedľa ktorej sa nad záchodom nachádzajú vstavané skrinky s dostatkom úložných priestorov, doplnené o otvorenú policu.

Cez dvojkrídlové presklené dvere v čiernom kovovom ráme sa dostávame do obývacej izby, kde sa hneď po pravej strane nachádza nábytková stena s dostatkom úložných aj otvorených priestorov, po ľavej strane sa nachádza priestranná 3-miestna pohovka doplnená o súpravu konferenčných stolíkov na veľkom perzskom koberci, pred ktorou nájdeme voľne stojacu TV skrinku. Vďaka veľkorysej výmere obývacej izby sa pod okno zmestil aj jedálenský stôl s možnosťou rozkladu.

Ďalej sa cez rovnaké dvojkrídlové dvere dostávame do kuchyne, ktorá je vybavená všetkými potrebnými vstavanými spotrebičmi a doplnená o raňajkový pult pod oknom. Kuchyňa naviac ponúka prístup na balkón, podobne ako spálňa, z ktorej je prístup na loggiu. V spálni sa po pravej strane od vstupných dverí nachádza priestranná vstavaná skriňa, doplnená o voľne stojacu komodu pod TV, ktorá je priamo oproti posteli, vedľa ktorej sú po stranách zavesené nočné stolíky.

V byte je navrhnutá spálňa v zemitých tónoch, kde sme kládli dôraz na priestrannosť, funkčnosť a priestor pre kvalitné spanie.

2022-10-26T13:40:17+00:00