Návrh dennej zóny v radovom rodinnom dome v projekte Lastovičky, Nová Dedinka

Navrhovaná bola denná časť domu, pozostávajúca zo zádveria, kuchyne, obývacej izby a schodiska. Po vstupe do zádveria sa pozeráme na stenu obloženú drevenými panelmi s integrovanými dverami do technickej miestnosti a vstavanú skriňu s vsunutou časťou na sedenie a vešanie.

Vďaka drevenému obkladu sa dosiahol efekt plynulého prechodu do kuchyne, kde sú v obklade opäť integrované dvere do špajze. Pozdĺž celej steny medzi špajzou a východom na terasu sa tiahne kuchynská linka pred ktorou jednoznačne dominuje priestranný ostrov s raňajkovým sedením, oproti ktorému bol v priestore pod schodiskom vytvorený jedálenský kút, ktorý je tiež súčasťou obývacej izby. V obývacej izbe bola navrhnutá jednoduchá, ale masívna TV stena, ktorú tvorí polica na príslušenstvo priamo spojená s obkladom, ktorý sa tiahne až k stropu.

Celému interiéru kraľuje tmavé teplé drevo v spojení s chladným betónovým stropom, čo má za následok výsledný industriálny efekt, ktorý je podporený čiernymi časťami nábytkov a zvolenými svietidlami, či ostatnými doplnkami. Eleganciu do interiéru vnáša kombinácia čierneho a bieleho mramoru, použitých na pracovných plochách a zástene v kuchyni.

2022-10-26T14:28:14+00:00